Μήνυμα Γενικού Διευθυντή ΣΑΛΑ κ. Γιάννη Τσουλόφτα

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) αποτελεί έναν σύγχρονο, δυναμικό, εύρωστο, αποτελεσματικό και αξιόπιστο δημόσιο Οργανισμό, που είναι ταγμένος στην υπηρεσία της πόλης και επαρχίας μας.

Το όραμα μας είναι απλό και σύντομο:

«Το ΣΑΛΑ να καταστεί ένας πρότυπος δημόσιος Οργανισμός, για τον οποίο κάθε Λεμεσιανός να αισθάνεται περηφάνεια!»

ΣΑΛΑ σημαίνει καθαρές θάλασσες στην Λεμεσό μας, σημαίνει άφθονο και φθηνό νερό για τους γεωργούς μας, τα γήπεδα και τα πάρκα μας, μειωμένα κόστη διαχείρισης των λυμάτων για τα ξενοδοχεία και τις βιομηχανίες μας, καθαρό υπέδαφος και καθαρά υδροφόρα στρώματα αλλά και αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας. ΣΑΛΑ σημαίνει προστασία του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος, πράσινη ανάπτυξη και ποιότητα ζωής.

ΣΑΛΑ σημαίνει μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη Λεμεσός!

Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση και την επιτυχή λειτουργία του συστήματος αποχέτευσης λυμάτων στο μεγαλύτερο μέρος της Λεμεσού, το ΣΑΛΑ εξακολουθεί να είναι ένας Οργανισμός με έντονο αναπτυξιακό προσανατολισμό, αφού έχει σήμερα ενώπιόν του ένα πολύ φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα, τόσο στον τομέα των λυμάτων, όσο και στον τομέα των όμβριων και αντιπλημμυρικών έργων.

Το 2022 το ΣΑΛΑ επιτάχυνε θεαματικά όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στην πόλη μας, επιτυγχάνοντας έτσι υπερκάλυψη του αναπτυξιακού του προϋπολογισμού σε ποσοστό 140%, γεγονός που αποτελεί μια εντυπωσιακή και σπάνια επίδοση για έναν δημόσιο Οργανισμό.

Το 2022 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για το ΣΑΛΑ, αφού ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το δεύτερο Εργοστάσιο Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού του ΣΑΛΑ στην Δυτική Λεμεσό. Το εργοστάσιό μας, που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πόλη και επαρχία μας, αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, έχει εντυπωσιακές περιβαλλοντικές και λειτουργικές επιδόσεις και θα συμβάλει καταλυτικά στην υλοποίηση του στόχου μας για την επέκταση του δικτύου λυμάτων του ΣΑΛΑ στις δυτικές περιοχές της μείζονος Λεμεσού.

Επίσης, κατά το 2022 προωθήθηκαν με τάχιστους ρυθμούς τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας, με στόχο να ολοκληρωθούν εντός του 2023, έτσι ώστε να τερματίσουμε φέτος μια για πάντα την μακραίωνη ιστορία των πλημμυρών που ταλαιπωρούν το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού αλλά και άλλες περιοχές περιμετρικά του αστικού ιστού.

Επιπρόσθετα το ΣΑΛΑ προχώρησε, εντός του 2023, σε ουσιαστική μείωση των ετήσιων αποχετευτικών τελών, ύψους 7%, εφαρμόζοντας έτσι την φιλοσοφία ότι οι δημόσιοι Οργανισμοί οφείλουν να σέβονται τους φορολογούμενους και δεν πρέπει να στερούν από την οικονομία την ρευστότητα που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της πόλης.

Ταυτόχρονα, το 2023, προχωρούμε σε ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού που αφορά την απόφασή μας για την ηλεκτρονική αποστολή των λογαριασμών για τα ετήσια αποχετευτικά τέλη, καταργώντας την αποστολή τους μέσω ταχυδρομείου, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σημαντικό οικονομικό, λειτουργικό και περιβαλλοντικό όφελος!

Το ΣΑΛΑ συνεχώς εκσυγχρονίζεται, δυναμώνει, βελτιώνεται, γίνεται πιο αποτελεσματικό, πιο εξωστρεφές, πιο φιλικό και συνάμα πιο κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητο! Στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη στην πόλη και επαρχία μας· αποτελεί έναν ουσιαστικό πυλώνα ανάπτυξης και ένα βασικό κύτταρο της νεότερης ιστορίας της πόλης μας!

Αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται σήμερα ενώπιόν μας με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πείσμα, μεθοδικότητα, επαγγελματισμό, σχεδιασμό και όραμα!

Δηλώνουμε πανέτοιμοι για την μεγάλη αλλαγή της μετεξέλιξής μας στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού, που θα επισυμβεί το 2024, και ως προς τούτο εργαζόμαστε με προγραμματισμό και συνέπεια!

Με απόλυτο σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον και έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας της αποστολής μας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν οι Αρχές της πόλης αλλά και των αυξημένων απαιτήσεων και των προσδοκιών μιας σύγχρονης, ενημερωμένης, ανεπτυγμένης και δυναμικής τοπικής κοινωνίας.

Μάϊος 2023

 

 

Share this post

 

 

Ε-procurement ΚΕΠΑ Ένταξη έργων Συμβουλίου στα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα
ep logo_nireas European-Co-funded-Programmes

 

Έργο ERMIS-F