ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας Νίκος Νικολαΐδης επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού και επιθεώρησε τις σχετικές εργασίες. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στην οδό Αρετούσας στην περιοχή Νέα Εκάλη του Δήμου Λεμεσού.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΔΟΣ ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ – ΝΕΑ ΕΚΑΛΗ, ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 11:00 Π.Μ.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας Νίκος Νικολαΐδης θα επιθεωρήσει τις εργασίες του μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στις 11:00 π.μ. στην οδό Αρετούσας στην περιοχή Νέα Εκάλη του Δήμου Λεμεσού.

Το Έργο, αξίας 16,2 εκατομμυρίων Ευρώ (πλέον ΦΠΑ,) χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και από την Κυπριακή Κυβέρνηση και ανατέθηκε στην Κοινοπραξία IACOVOU – ZEMCO (SL) JOINT VENTURE.

Ρυθμίσεις Τροχαίας κίνησης στον ανισόπεδο κόμβο Παρεκκλησιάς -Συμβόλαιο Ε17Β

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 26/3/2021 μέχρι την Πέμπτη 1/4/2021 θα διεξάγει εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος στα πλαίσια του Συμβολαίου Ε17Β στην υπόγεια οχηματική διάβαση σύνδεσης στον  ανισόπεδο κόμβο Παρεκκλησιάς.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα ισχύουν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

Αποστολή Υπενθυμίσεων για πληρωμή των αποχετευτικών τελών για το έτος 2020

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ενημερώνει το κοινό ότι άρχισαν να αποστέλλονται οι υπενθυμίσεις για την πληρωμή των αποχετευτικών τελών για το έτος 2020.  Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για  το έτος  2020, ήταν η 18η Δεκεμβρίου 2020. 

Συνεργασία ΣΑΛΑ – Πανεπιστημίου Κύπρου για εντοπισμό γενετικού υλικού του Κορωνοϊού στα λύματα και ανάπτυξη ενός εργαλείου για έγκαιρη πρόβλεψη της εξάπλωσης της Νόσου Covid-19 – Προκαταρκτικά ευρήματα

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού – ΝΗΡΕΑΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου, σύναψαν τον Δεκέμβριο του 2020 συμφωνία συνεργασίας για τη μελέτη της παρουσίας του γενετικού υλικού του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Λεμεσού και για ανάπτυξη ενός εργαλείου για αξιόπιστη και έγκαιρη πρόβλεψη της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Υπογραφή Συμβολαίου στις 10/2/2021 για τα Αντιπλημμυρικά Έργα στη Μείζονα Λεμεσό

Υπογράφηκε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό, το Συμβόλαιο για την κατασκευή των Αντιπλημμυρικών Έργων στη Μείζονα Λεμεσό.

Το Συμβόλαιο, αξίας 16,2 εκατομμυρίων Ευρώ (πλέον ΦΠΑ,) χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και από την Κυπριακή Κυβέρνηση και ανατέθηκε στην Κοινοπραξία IACOVOU – ZEMCO (SL) JOINT VENTURE.

To Έργο περιλαμβάνει την κατασκευή σωληνωτών οχετών μήκους 18km, τετραγωνικών οχετών μήκους 3km και 423 φρεατίων. Το Έργο αφορά και τους πέντε Δήμους που βρίσκονται εντός των ορίων του ΣΑΛΑ. 

Εργασίες στην παραλιακή Λεωφόρο Αμαθούντας, στην περιοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα στις 11 – 12/2/2021

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Πέμπτη 11/2/2021 και ώρα 07.00 μέχρι την Παρασκευή 12/2/2021 και ώρα 15.00, θα εκτελούνται εργασίες στο αποχετευτικό σύστημα στις δεξιές λωρίδες του παραλιακού δρόμου στο ύψος του Χώρου Στάθμευσης Αγίου Τύχωνα, στην παραλιακή Λεωφόρο Αμαθούντας, στην περιοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα.

Για τον σκοπό αυτό θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από τις δεξιές στις αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας με την χρήση κατάλληλης σηματοδότησης στα σημεία όπου θα εκτελούνται έργα.

Ελαφρύνσεις σε δυσπραγούντες και συνταξιούχους και σε Αγροτικά Τεμάχια για το Έτος 2021

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου του ΣΑΛΑ σε συνεδρία της στις 27 Ιανουαρίου 2021, αφού έλαβε υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που πλήττει ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αποφάσισε όπως βελτιώσει για το 2021 τις ελαφρύνσεις σε δυσπραγούντες και συνταξιούχους και συνεχίσει την πολιτική εκπτώσεων σε αγροτικά τεμάχια.

Συγκεκριμένα, οι ελαφρύνσεις και εκπτώσεις για το 2021 αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις:

Α. Δυσπραγούντες και Συνταξιούχοι

Έργα στον παραλιακό δρόμο από το ύψος της οδού Προύσσης μέχρι το ύψος της εισόδου του Χώρου Στάθμευσης Αγίου Τύχωνα, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τρίτη 2/2/2021 και ώρα 07.00 μέχρι την Δευτέρα 8/2/2021 και ώρα 16.00, θα εκτελούνται εργασίες στο αποχετευτικό σύστημα στις νότιες λωρίδες του παραλιακού δρόμου από το ύψος της οδού Προύσσης μέχρι το ύψος της εισόδου του Χώρου Στάθμευσης Αγίου Τύχωνα, στην παραλιακή Λεωφόρο Αμαθούντας, στην περιοχή Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα.

Τί απαγορεύεται να απορρίπτετε στο Σύστημα;

  • Νερά βροχής
  • Φαγητά, τηγανέλαια, πλαστικά και οποιαδήποτε στερεά
  • Προφυλακτικά, σερβιέττες υγείας, μπατονέτες
  • Μπογιές και άλλες χημικές ουσίες
  • Βενζίνη, πετρέλαιο ή άλλες εύφλεκτες ύλες
  • Τοξικές ή επικίνδυνες ουσίες και βαρέα μέταλλα (π.χ. αντιβιοτικά φάρμακα, υδράργυρος)
  • Μηχανέλαια, γράσα, κερί κλπ 
  • Στάσιμα λύματα π.χ. βοθρολύματα από απορροφητικούς λάκκους ή στεγανές δεξαμενές
  • Λύματα ή λάσπη από Βιολογικούς Σταθμούς
  • Υγρά μαντηλάκια/μωρομάντηλα (wetties, cleansing wipes)

Pages

 

 

 

Ε-procurement NOVIWAM Νιρέας ΚΕΠΑ Homer
ep ​​ logo_nireas logo_nireas logo_nireas
Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας Ένταξη έργων Συμβουλίου στα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα
mlsi European-Co-funded-Programmes

 

Πληρωμές On-Line
onlinepayment.jpg
Παραλαβή λογαριασμού μέσω e-mail
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στο ΣΑΛΑ από τις 3/8/2020
Τί απαγορεύεται να απορρίπτετε στο Σύστημα;
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - Τιμητικό Δίπλωμα
Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας στηρίζει την ανάπτυξη και το φυσικό περιβάλλον
Απονομή Τιμητικής Διάκρισης για τη συμμετοχή του ΣΑΛΑ στα πλάσια της πρωτοβουλίας Business4Climate και στο Δίκτυο Ενεργειακής Απόδοσης στην Κύπρο
Απονομή τιμητικής διάκρισης για τη συμμετοχή του ΣΑΛΑ στο Διαγωνισμός Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων για το έτος 2019
Γνωστοποιήσεις για τα αποχετευτικά τέλη και σύνδεση με το σύστημα
Απαλλοτριώσεις / Επιτάξεις
Πληρωμή τελών με πιστωτική κάρτα
Επιβολή τέλους σε όσα υποστατικά δε συνδέθηκαν με το σύστημα
Προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων όπου διεξάγονται αποχετευτικά έργα
Διαβουλεύσεις με Κυβερνητικά Τμήματα και Υπηρεσίες πριν από την έκδοση άδειας οικοδομής
Επιμορφωτικά Σεμινάρια/Συνέδρια
Προγράμματα Ανάπτυξης