Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας στηρίζει την ανάπτυξη και το φυσικό περιβάλλονSBLA Video – Νέο δυτικό Εργοστάσιο και στόχοι του ΣυμβουλίουΣυμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – ΑμαθούνταςΣυμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – ΑμαθούνταςΣυμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας

Αναστολή επιβολής πρόσθετης επιβάρυνσης ύψους 10% μέχρι τις 21/6/2020, για τα αποχετευτικά τέλη του 2019

Eνημερώνεται το κοινό ότι έχει εγκριθεί και δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας (ΕΕΔ) με Αρ. 4752 ημερομηνίας 15/4/2020, τροποποίηση στους Περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμους, για σκοπούς οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών ως αποτέλεσμα των συνεπειών που υφίστανται από την πανδημία του COVID-19.

Αφυπηρέτηση Γενικού Διευθυντή κ. Ιάκωβου Παπαϊακώβου

Αφυπηρέτηση Γενικού Διευθυντή

Ο κ. Ιάκωβος Παπαϊακώβου, τέως Γενικός Διευθυντής, αφυπηρέτησε από το Συμβούλιο την 1η Μαΐου 2020.  Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον κ. Ιάκωβο Παπαϊακώβου για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και τη συνεργασία που είχε μαζί του τα τελευταία 30 περίπου χρόνια. 

Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια στη ζωή και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!!!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ενημερώνει όλους τους οικιακούς καταναλωτές ότι οφείλουν να χρησιμοποιούν ορθά την τουαλέτα, απομακρύνοντας μέσω της δεξαμενής μόνο ούρα, κόπρανα και χαρτί τουαλέτας, και ακολουθώντας υπεύθυνα τις συνήθεις προφυλάξεις κατά τη διάθεση βιολογικών (ανθρώπινων) αποβλήτων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απόρριψη οποιωνδήποτε άλλων απόβλητων όπως υγρά μαντηλάκια, χαρτί κουζίνας και πλαστικά ή λατέξ γάντια πρέπει να απορρίπτονται στον κάδο σκουπιδιών μαζί με άλλα οικιακά απορρίμματα.

Ανακοίνωση - Μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ  ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού- Αμαθούντας (ΣΑΛA) πληροφορεί το κοινό ότι αποφασίστηκαν τα πιο κάτω μέτρα μέσα στα πλαίσια της πρόληψης της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού: 

1.   Αναστέλλεται η παραλαβή αιτήσεων για έκδοση αδειών σύνδεσης υποστατικών ή/και  διαχωρισμών γης καθώς και η εξυπηρέτηση κοινού μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Ανακοίνωση για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Βράβευση ΣΑΛΑ για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

Στις 22/11/2019 διοργανώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας και του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου, σχετική εκδήλωση βράβευσης Ιδιωτικών και Δημόσιων Οργανισμών, για τον διαγωνισμό «CY GPP Awards 2019» που αφορά την εφαρμογή καλών Πρακτικών και Πολιτικών Πράσινων Συμβάσεων.  Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Κύπρο για έκτη συνεχή χρονιά, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου, παρέδωσαν τα Βραβεία Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων. 

Καπάκια φρεατίων ΣΑΛΑ

Eνόψει της έναρξης της περιόδου των βροχών, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας υπενθυμίζει και επισημαίνει στο κοινό ότι απαγορεύεται το άνοιγμα των καπακιών των φρεατίων λυμάτων του ΣΑΛΑ.  Ιδιαίτερα, κατά την διάρκεια βροχοπτώσεων, το άνοιγμα καπακιών, είναι όχι μόνο παράνομο, αλλά κυρίως άκρως επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα αλλά και για την ίδια την ζωή τόσο του ατόμου που το ανοίγει όσο και διερχόμενων ατόμων.

Διαδικτυακής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας στα πλαίσια του Έργου ERMIS–F συνδιοργάνωσε με το @61ο Σύστημα Προσκόπων Λεμεσού μια δράση ενημέρωσης και επίδειξης της «Διαδικτυακής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες» https://ermis-f.eu/. Η δράση έλαβε χώρα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού (Πάρκο Πάνω Πολεμιδιών) στις 02/11/2019.

Pages

 

 

 

Ε-procurement NOVIWAM Νιρέας ΚΕΠΑ Homer
ep ​​ logo_nireas logo_nireas logo_nireas
Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας Ένταξη έργων Συμβουλίου στα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα
mlsi European-Co-funded-Programmes

 

Πληρωμές On-Line
onlinepayment.jpg
Ανακοινώσεις
Μέτρα πρόληψης για αντιμετώπιση του κορωνοϊού από το Συμβούλιο
Κενές Θέσεις
Αποτελέσματα Γραπτών Εξετάσεων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο ΣΑΛΑ
Αποτελέσματα Γραπτών Εξετάσεων
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - Τιμητικό Δίπλωμα
Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας στηρίζει την ανάπτυξη και το φυσικό περιβάλλον
Απονομή Τιμητικής Διάκρισης για τη συμμετοχή του ΣΑΛΑ στα πλάσια της πρωτοβουλίας Business4Climate και στο Δίκτυο Ενεργειακής Απόδοσης στην Κύπρο
Απονομή τιμητικής διάκρισης για τη συμμετοχή του ΣΑΛΑ στο Διαγωνισμός Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων για το έτος 2019
Γνωστοποιήσεις για τα αποχετευτικά τέλη και σύνδεση με το σύστημα
Απαλλοτριώσεις / Επιτάξεις
Πληρωμή τελών με πιστωτική κάρτα
Επιβολή τέλους σε όσα υποστατικά δε συνδέθηκαν με το σύστημα
Προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων όπου διεξάγονται αποχετευτικά έργα
Διαβουλεύσεις με Κυβερνητικά Τμήματα και Υπηρεσίες πριν από την έκδοση άδειας οικοδομής
Επιμορφωτικά Σεμινάρια/Συνέδρια
Προγράμματα Ανάπτυξης