Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας στηρίζει την ανάπτυξη και το φυσικό περιβάλλονSBLA Video – Νέο δυτικό Εργοστάσιο και στόχοι του ΣυμβουλίουΣυμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – ΑμαθούνταςΣυμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – ΑμαθούνταςΣυμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας

Μήνυμα Γενικού Διευθυντή του Συμβουλίου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Έχω την πεποίθηση ότι η ιστοσελίδα μας έχει ήδη καταστεί ένα ακόμη μέσο επικοινωνίας μεταξύ μας. Μέσα από τις σελίδες της μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα σας ενδιαφέρουν για το αποχετευτικό σύστημα της Λεμεσού, να πάρετε πληροφορίες για πολλά τεχνικά, οικονομικά και άλλα θέματα. Μπορείτε να μάθετε για τα έργα που γίνονται, για το πότε θα συνδεθεί η περιοχή σας, να τυπώσετε διάφορα έντυπα αιτήσεων και να βρείτε άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Βασική αποστολή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) είναι η κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση του δημόσιου αποχετευτικού συστήματος της περιοχής της Μείζονος Λεμεσού, για βελτίωση της ποιότητας της ζωής όσων ζουν και διακινούνται στην πόλη μας. Το 2006 άρχισε η υλοποίηση της τελικής φάσης του έργου, με την επέκταση του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Μονής. Τα έργα επέκτασης του σταθμού ολοκληρώθηκαν το 2008 και ο νέος Σταθμός λειτουργεί κανονικά. Στόχος μας είναι η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου και σε άλλες περιοχές της Μείζονος Λεμεσού όπως είναι οι Κοινότητες Πύργου και Παρεκκλησιάς.  Επίσης ένας άλλος βασικός στόχος είναι η επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την περιοχή της Μείζονος Λεμεσού.  Μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια το Συμβούλιο προγραμματίζει νέα έργα πέραν των €130 εκ..  Αυτά περιγράφονται σε λεπτομέρεια στην ιστοσελίδα μας. Το συνολικό κόστος των έργων αναμένεται να ξεπεράσει τα €350 εκ.

Bασικός στόχος του Συμβουλίου είναι η μεγιστοποίηση και αξιοποίηση ανανεώσιμων πόρων όπως είναι η επαναχρησιμοποίηση ανακυκλωμένου νερού, η αξιοποίηση της βιολάσπης και η επαναχρησιμοποίηση του βιοαερίου με το οποίο παράγεται ηλεκτρική ενέργεια, καλύπτοντας περί το 40% των ενεργειακών αναγκών του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στη Μονή.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά έργα υποδομής, εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αποτελούν αδιάψευστο δείγμα πολιτισμού και προόδου και τα οποία καλύπτουν θεμελιώδεις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Τα έργα αυτά καθώς επίσης και μερικά από τα πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα του αποχετευτικού συστήματος περιγράφονται στις επόμενες σελίδες της ιστοσελίδας μας.

Μέσω της ιστοσελίδας μας, προωθούμε τη συνέχιση της στενής μας συνεργασίας και επιζητούμε τις δικές σας εισηγήσεις και παρατηρήσεις.  Αν πάλι θέλετε να αλλάξετε τη διεύθυνση επικοινωνίας μαζί σας ή να ζητήσετε κατάσταση λογαριασμού ή ακόμη να υποβάλετε οποιοδήποτε παράπονο ή απόψεις, μπορείτε να το πράξετε μέσω της ιστοσελίδας μας και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.  Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την αποστολή των λογαριασμών αποχετευτικών τελών με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας μας να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας με την πιστωτική σας κάρτα, μέσω της ιστοσελίδας της JCC Payments. Μπορείτε επίσης να μάθετε για τα τέλη που επιβάλλονται και που και πότε μπορείτε να πληρώσετε. 

Με την συνεργασία όλων μας, έγιναν πολλά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνουν πολύ περισσότερα έτσι ώστε εμείς και τα παιδιά μας να απολαμβάνουμε ζωή καλύτερης ποιότητας κατά τα επόμενα χρόνια και να διασφαλίσουμε καλύτερο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

 

Ιούλιος 2017

 

 

 

Ε-procurement NOVIWAM Νιρέας ΚΕΠΑ Homer
ep ​​ logo_nireas logo_nireas logo_nireas
Προγράμματα Κατάρτισης Κέντρου Παραγωγικότητας Ένταξη έργων Συμβουλίου στα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα
mlsi European-Co-funded-Programmes

 

Πληρωμές On-Line
onlinepayment.jpg
Ανακοινώσεις
Παράταση πληρωμής τελών για το έτος 2020 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2020
Μέτρα πρόληψης για αντιμετώπιση του κορωνοϊού από το Συμβούλιο
Πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στο ΣΑΛΑ από τις 3/8/2020
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - Τιμητικό Δίπλωμα
Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας στηρίζει την ανάπτυξη και το φυσικό περιβάλλον
Απονομή Τιμητικής Διάκρισης για τη συμμετοχή του ΣΑΛΑ στα πλάσια της πρωτοβουλίας Business4Climate και στο Δίκτυο Ενεργειακής Απόδοσης στην Κύπρο
Απονομή τιμητικής διάκρισης για τη συμμετοχή του ΣΑΛΑ στο Διαγωνισμός Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων για το έτος 2019
Γνωστοποιήσεις για τα αποχετευτικά τέλη και σύνδεση με το σύστημα
Απαλλοτριώσεις / Επιτάξεις
Πληρωμή τελών με πιστωτική κάρτα
Επιβολή τέλους σε όσα υποστατικά δε συνδέθηκαν με το σύστημα
Προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων όπου διεξάγονται αποχετευτικά έργα
Διαβουλεύσεις με Κυβερνητικά Τμήματα και Υπηρεσίες πριν από την έκδοση άδειας οικοδομής
Επιμορφωτικά Σεμινάρια/Συνέδρια
Προγράμματα Ανάπτυξης